«Εγκλήματα» των γονιών, σύμφωνα με τα νήπια!


Το δικαστήριο των νηπίων συνεδρίασε και αποφάσισε ότι τα παρακάτω είναι τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορούν να διαπράξουν οι γονείς. Το μόνο που απομένει, είναι να αποφασίσουν και τις ανάλογες ποινές:

Έγκλημα #1: Να παραλείπετε σελίδες, όταν διαβάζετε μια ιστορία. Μήπως νομίζετε ότι επειδή τα πιτσιρίκια σας δεν ξέρουν ακόμα να διαβάζουν , δεν καταλαβαίνουν πότε πηδάτε σειρές ή ακόμα και σελίδες από το παραμύθι;
Ποινή: Να τους διαβάζετε το ίδιο παραμύθι ξανά και ξανά, μέχρι να σκιστεί το βιβλίο από το πολύ διάβασμα!

Έγκλημα #2: Να πετάτε τις ζωγραφιές τους. Μπορεί στα μάτια των ενηλίκων να μην είναι τίποτα περισσότερο από μουντζουρωμένα χαρτιά, αλλά για τα μικρά σας είναι τα αριστουργήματα που έφτιαξαν με όλη τους την αγάπη και την τέχνη.
Ποινή: Να τα κρεμάτε με μαγνητικά στο ψυγείο μέχρι να γεμίσουν και οι δυο πόρτες, ψύξης και κατάψυξης!

Έγκλημα #3: Να μην προστατεύετε τα ματάκια τους στο λούσιμο. Σίγουρα δεν υπάρχει μεγαλύτερο έγκλημα από το να τσούζουν τα μάτια τους από την σαπουνάδα την ώρα που τα λούζετε, και όποια ποινή κι αν αποφασίσουν, θα έχουν δίκιο.
Ποινή: Κλάματα και γκρίνια κάθε φορά που τους λέτε ότι πρέπει να κάνουν μπάνιο.

Έγκλημα #4: Να πλένετε την αγαπημένη τους κουβερτούλα με αποτέλεσμα να αλλάζει η υφή της. Υπάρχει λόγος που λέγεται «αγαπημένη κουβερτούλα» και αυτός είναι γιατί το παιδί σας χαϊδεύοντας την ηρεμεί και αποκοιμιέται. Με τα πλυσίματα η υφή αλλάζει και η αίσθηση δεν θα είναι πότε πια η ίδια.
Ποινή: Να λερώνει την κουβέρτα, αμέσως μόλις του τη δίνετε πλυμένη και καθαρή, έτσι για να δείτε πόσο λάθος κάνατε που το αναγκάσατε να την αποχωριστεί!

Έγκλημα #5: Να κόβετε το toast σε λάθος σχήμα. Ο Γιαννάκης θέλει το toast ολόκληρο, ο Κωστάκης κομμένο σε δυο τρίγωνα και η Αννούλα σε τέσσερα μικρά κομματάκια. Πόσο δύσκολο είναι πια να το θυμηθείτε;
Ποινή: Να ξαναφτιάξετε καινούρια toast και αυτήν την φορά να τα κόψετε σωστά, παρακαλώ!